میکروسکوپ الکترونی روبشی (Scanning Electron Microscopy)

میکروسکوپ الکترونی روبشی (Scanning Electron Microscopy)


نام دستگاه: میکروسکوپ الکترونی روبشی

 (Scanning Electron Microscopy)

مدل دستگاه: TESCAN-Vega3

ساخت کمپانی: TESCAN جمهوری چک 

اپراتور: شیوا پسران- سرپرست علمی (سوپروایزر) دستگاه: دکتر داریوش خلیلی (عضو هیات علمی بخش شیمی دانشگاه شیراز) - تلفن: 07136137113 - ایمیل:  Khalili@shirazu.ac.ir

زمان استفاده: تمام روزهای هفته به جز ایام تعطیل

توضیحات:

خواهشمند است پیش از آماده‌سازی نمونه‌های میکروسکوپ الکترونی روبشی توضیحات زیر را مطالعه فرمایید:
1- تمیزبودن سطح نمونه بسیار مهم است. بنابراین قبل از تصویربرداری، سطح نمونه از هرگونه آلودگی و چربی به کمک استون یا الکل تمیز شود. برای سطوح زبر نیز می توان از دستگاه اولتراسونیک ( امواج صوتی با فرکانس بالا) استفاده نمود.
2-  نمونه های پودری در صورتی که در ابعاد میکرونی باشند به صورت جامد بررسی می‌شود و نمونه‌های با ابعاد کمتر از میکرون بایستی در الکل یا استون به مدت مشخص سونیکیت شود و بلافاصله به محل آزمایشگاه انتقال یابد.

3- برای مشاهده دانه‌بندی نمونه‌های سرامیکی که تحت پرس قرارگرفته وSinter  شده‌اند، سطح شکسته شده نمونه مورد نیاز است.
4- برای مشاهده ضخامت پوشش‌ها نمونه‌ها حتما مانت و پس از پولیش در صورت لزوم اچ شیمیایی شوند. اگر از مواد مانت غیر رسانا استفاده می‌شود دقت شود که ارتفاع مانت بیش از یک سانتیمتر نباشد و انتهای نمونه ترجیحا از مانت بیرون باشد. بهتر است از قالب‌های با قطر cm 3 یا کمتر استفاده شود.
5- برای جلوگیری از دفورمه شدن نمونه‌های آلومینیومی بهتر است این نمونه ها پس از پولیش نهایی (حدود ۱۰۰۰) آلتروپولیش شوند.
6- جهت مشاهده ساختار میکروسکوپی از طریق تصاویرBSE، سطح نمونه حتما به خوبی پولیش و سپس اچ شود.
7-برای تهیه تصویر مطلوب ازنمونه‌های بیولوژیکی و سایر نمونه‌های مرطوب مانند بعضی از پلیمرها ، حتما قبل از مراجعه توسط متقاضی در محلول مناسب Fix وDehydrate  شود.
8-نمونه‌های فسیل مربوط به دانشجویان زمین شناسی باید از روز قبل توسط متقاضی بر روی پایه چسبانده شود. طرز چیدن نمونه‌ها بایستی کاملا واضح باشد و از قراردادن نمونه‌های زیاد بر روی یک پایه خودداری شود.

9-تعداد تصویر به ازای هر نمونه حداکثر ۵ عدد می‌باشد و درخواست تعداد بیشتر مشمول پرداخت هزینه می‌باشد. حضور به موقع متقاضی در ساعت مقرر الزامی است و هر گونه تاخیر باعث ایجاد بی‌نظمی  در فرایند نوبت‌دهی می شود که به تعلیق نوبت متقاضی خدمت منجر خواهد شد.

10- هزینه EDS و MAP مطابق جدول زیر می‌باشد.

در مورد آماده‌سازی نمونه‌هایی غیر از موارد فوق، با همراه داشتن نمونه به کارشناس دستگاه مراجعه نمایید. به متقاضیان توصیه می‌شود که تصاویر مشابه از منابع علمی ( کتب یا مقالات معتبر) را جهت ارایه به اپراتور دستگاه به همراه داشته باشند.

تعرفه‌ها:

ردیف

تعداد نمونه

تعرفه به ریال

نوع نمونه

1

1

2500000

تصویربرداری

2

1

2000000

EDS

3

1

2000000

MAP

4 1 3000000 Line
 

ارائه خدمات آزمایشگاه مرکزی به اساتید محترم دانشگاه شیراز با 75 درصد تخفیف ارائه می‌گردد.

ارائه خدمات آزمایشگاه مرکزی به دانشگاه‌های منطقه 7 کشوری با 20 درصد تخفیف ارائه می‌گردد.

 

تبصره‌ها:

* هزینه پوشش‌دهی مواد نارسانا یا نیمه رسانا به هزینه خدمات فوق افزوده می­شود. لطفا به جدول هزینه خدمات دستگاه پوشش‌دهنده طلا رجوع شود.

* تعداد تصویر به ازای هر نمونه حداکثر ۵ عدد می‌باشد و درخواست تعداد بیشتر مشمول پرداخت هزینه می‌باشد. هزینه هر تصویر اضافی 5000 تومان می‌باشد.

* حضور به موقع متقاضی در ساعت مقرر الزامی است و هر گونه تاخیر باعث ایجاد بی‌نظمی در فرایند نوبت دهی می شود که به تعلیق نوبت متقاضی خدمت منجر خواهد شد. در صورت عدم حضور به موقع متقاضی بعد از نوبت‌گیری، وی مشمول جریمه خواهد شد.

* متقاضیان گرامی لطفا هنگام مراجعه، تصاویر مشابه از نمونه مورد مطالعه به همراه داشته باشند.

* درصورتی که زمان اندازه‌گیری و تعدا نمونه‌ها بیشتر از مقادیر ارائه شده در جدول فوق باشند، هزینه‌های اضافی ارائه خدمات، مطابق جدول فوق محاسبه و به هزینه کل افزوده می شوند.

 

چگونگی ثبت درخواست:

- جهت ثبت درخواست لازم است متقاضیان محترم فرم درخواست خدمات را از اینجا دریافت کرده و پس از تکمیل به آدرس ایمیل آزمایشگاه مرکزی ارسال نمایند.
ایمیل آزمایشگاه مرکزی: centrallab@shirazu.ac.ir 

تلفن تماس:07136137182